Протестите не отказват номинирания за областен управител Бюнемин Хасан от поста
Протестите не отказват номинирания за областен управител Бюнемин Хасан от поста / снимка: Дарик-Шумен

Номинираният от ДПС за областен управител на Шумен Бюнемин Хасан заяви, че няма намерение да се отказва от поста, с оглед на ситуацията с протестите в страната и няма причина, за да откаже назначение.

„Реакция сигурно ще има някаква, не мога да предполагам, лошо впечатление ми направи предварителното лансиране на подготовка за протести", коментира Хасан и допълни, че се надява в Шумен протести, при евентуално негово назначаване за губернатор да няма.

На въпрос дали политическите сили са постигнали договореност за назначението му - Хасан заяви, е не знае и не участва в такива преговори. „Това е в приоритетите на Министерски съвет и премиера, може би и на политическите сили, които подкрепят правителството, местните структури не участваме в този процес", поясни той.

Бюнемин Хасан, който към момента е зам.-кмет на община Хитрино, подчерта, че номинацията му е публично обявена, което е знак, че ДПС няма задкулисни намерения. Той отказа да коментира евентуална своя реакция, ако възникнат протести в Шумен. „Нашата номинация беше достатъчно коректна, от там нататък правителството ще реши", каза още веднъж Хасан.