Проф. дпн. Маргарита Георгиева е новият ректор на ШУ
Проф. дпн. Маргарита Георгиева е новият ректор на ШУ / netinfo
Професор Маргарита Георгиева е новият ректор на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Тя бе избрана след тайно гласуване на Общото събрание на учебното заведение. Професор Георгиева получи 158 гласа, от упражнили правото си на вот 222- ма души. Другият кандидат –досегашният ректор на ВУЗ-а проф. Добрин Добрев получи 56 гласа.

„Благодаря на всички, които ми се довериха и гласуваха за мен” -каза веднага след обявяването на резултатите от вота проф. Маргарита Георгиева. „Надявам се, че онези, които не гласуваха за мен след 4 години няма да бъдат разочаровани” – каза още пред членовете Общото събрание проф. Георгиева.

Минути след избора новият ректор на ШУ заяви, че сред прагматичните приоритети на ВУЗ-а е подготовката на институционална акредитация. Това е важно да се случи, тъй като крайният срок е 18 декември, а по отношение на акредитацията има много работа – допълни Георгиева. Тя каза още, че в края на годината трябва да бъде направен преглед на финансите на университета, за да се види какви са възможностите за новогодишни добавки към заплатите или за реализиране на разходи, за които е имало заявки от страна на факултетите. Залагам на инициативността на експертите – каза още проф. Георгиева.

Зам.- ректорите, които проф. Маргарита Георгиева ще предложи за гласуване на Академически съвет са доц. Димчо Станков – сегашния декан на Факултета по математика и информатика, доц. Богдана Георгиева и доц. Драгомир Марчев.