Проф. Д. Добрев: Нека се противопоставим на разпродажбата на базата на Военното училище
Проф. Д. Добрев: Нека се противопоставим на разпродажбата на базата на Военното училище / netinfo

Ректорът на Шуменския университет и водач на листата за общински съветници от ПП ГЕРБ проф.Добрин Добрев призова членовете на Съюза на офицерите и сержантите от запаса да подкрепят протеста на академичната общност, ако Министерството на отбраната не предостави част от сградите на Военното училище за нуждите на Техническия факултет.

На среща снощи в залата на Регионалния исторически музей той подчерта, че сградите са правени за образование и не трябва да се разпродават на парче, както напоследък усилено се говори. “Въпреки многобройните писма до военното министерство с искане сградния фонд в центъра на града да бъде предоставен на общината, досега отговор не е получен”, каза още проф.Добрев.

“Ще направим преглед на общинските имоти и ще бъде намерено място, което да бъде предоставено за безвъзмездно ползване за ваш собствен клуб”, заяви пред бившите военни и кандидатът за кмет на ГЕРБ Веселин Златев. Офицерите и сержантите от запаса от своя страна изказаха задоволство от факта, че в листата за общински съветници на ГЕРБ има много военни, които да защитават техните интереси.