/ Община Шумен
Продължава ремонтът на бул. “Мадара”. В момента машини на “Автомагистрали – Черно море”, АД фрезоват старата асфалтова настилка и подготвят лявото платно на булеварда от бившата тютюнева фабрика в посока към фирма „Фикосота“ за преасфалтиране и локални кърпежи. 

Община Шумен
netinfo

От общинската администрация се обръщат към гражданите и шофьорите да проявят търпение и разбиране за временното неудобство заради строителните дейности, които се извършват в района. 

Община Шумен
netinfo

Едновременно с това ще започне и подготовката за преасфалтиране и изкърпване на дупки по ул. “Преспа” от ШУ “Еп. К. Преславски” до бул. “Симеон Велики”. След това работата ще продължи по ул. Петър Парчевич” в отсечката от ул. “Васил Априлов” до ул. “Марица“, по ул. “София” и ул. “Ален мак” в участъка от ул. “Божур” до ул. “Алеко Константинов”.

Нова улица, места за отдих и паркинги (СНИМКИ)

Общо 73 улици са включени програмата за ремонтно-възстановителни работи през 2018 година по уличната мрежа в Шумен и кварталите Дивдядово, Макак и Мътница. Договорът, подписан в края на миналата година с “Автомагистрали – Черно море”, е на стойност 1 110 000 лева. Строителните дейности, извършени до момента, са за близо 390 500 лева.

Над 1000 локални кърпежа са извършили досега работниците от общинското предприятие “Строителство и благоустройство” по улиците в целия град, включително и в кварталите на Шумен за близо 85 000 лева.

Официално дадоха старт на ремонта на 4 училища с евро средства

Пред завършване са строителните дейности в Гробищния парк, къде изцяло е преасфалтиран площадът и са подменени стъпалата пред Ритуалната зала. Нови дървени пейки са монтирани върху бетоновата основа, изградена  около дърветата пред параклиса. 

Тротоарните настилки по 54 улици в града също ще бъдат подменени. Фирма "Барс" АД извършва строително-монтажни работи за изграждане и ремонт на бордюри и тротоари по улиците “Вичо Папазов”, “Марица”, “Тодор Икономов” и “Васил Априлов”. На улица “Преслав” започна преасфалтиране на левия тротоар в посока от “Съединение” до бул. “Мадара”.

Започват ремонтите на улиците в Шумен

Предстои подмяна на тротоарите и по бул. “Плиска”
, от страната на Градската градина, по бул. “Симеон Велики”,”Цар Освободител”, “Климент Охридски”, “Стефан Изворски” и “Иван Александър”. Изпълнител на строителството в тези райони е “ЖСП СТИЛ” ООД.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.