Приключват проверките на обекти, които имат издадено комплексно разрешително
Приключват проверките на обекти, които имат издадено комплексно разрешително / netinfo
Eкспертите на РИОСВ ще направят днес проверка по изпълнение на условията в комплексно разрешително на “Топлофикация-Шумен” ЕАД. Това е последната за годината планова проверка на обект, който има комплексно разрешително. В него са поставени изискванията, гарантиращи че производствените инсталации работят в съответствие със нормативната уредба по опазване на околната среда.

До момента са направени 15 такива проверки. За неизпълнение на поставените условия е съставен акт на “Тракия глас-България” ЕАД. От дружеството са допуснали неизправност в апаратурата за собствени непрекъснати измервания на отпадъчните газове, смесване на отпадъци, за които това не се допуска, както и други нарушения. Законът за опазване на околната среда предвижда наказание в размер от 10 000 до 100 000 лв.

През тази седмица експертите на РИОСВ и Басейнова Дирекция-Варна провериха площадката на “Мегагруп” АД-Варна, която се намира в Смядово. Инсталациите за оползотворяване на отработени нефтопродукти, които са обект на контрол, са в процес на изграждане.