Приключи ремонт на средищно училище в община Лозница
Приключи ремонт на средищно училище в община Лозница / Радка Минчева

С кът на известните личности, родени в село Гороцвет, се сдоби местното училище след цялостен ремонт на сградата на учебното заведение.

Това стана по проект "Подобряване на условията за обучение в село Гороцвет, Община Лозница чрез основен ремонт на ОУ"Христо Ботев", предлагащо интегрирано обучение". Финансирането е по Програма ФАР, по схема "Подобряване състоянието и интеграция на малцинствените групи в неравностойно положение със специален фокус върху ромите", по нея са отпуснати средства за 19 български проекта.

Стойността на проекта на община Лоцница е 197 530 евро. С парите е извършен основен ремонт на сградата на средищното училище, в която учат над 140 деца от селата Гороцвет, Каменар и Студенец. Подменени са покривната конструкция и дограмата, направена е топлоизолация, осигурен е достъп за лица с увреждания, обновени са кухненския блок и трапезарията. Създадени са музеен кът и кът на известните личности, родени в село Гороцвет, сред тях са академик Иван Радев и актьорът Димитър Георгиев.