Полиция/АРХИВ
Полиция/АРХИВ / dariknews.bg
Двама са задържани в РУ- Шумен след като направили опит да осуетят полицейска проверка и да попречат на полицейски служители да си изпълнят задълженията по служба.

Около 23 часа снощи в дежурната част на областната дирекция било прието обаждане за нарушаване на нощната тишина на ул.“Круша планина“ в Шумен. На място бил пратен полицейски екип. Музиката била спряна в присъствието на полицейските служители.

Около 02:30 часа отново било съобщено, че от същия адрес се чува силна музика и пречи на живущите. Изпратен е полицейски екип. При пристигане на адреса няколко човека излезли пред къщата.

А.Д./32г./ и брат му Д.Х./44г./ се опитали да осуетят проверката, станали агресивни, след като им било съобщено, че им бъде съставен акт за установено административно нарушение по общинската наредба. Опитали да напуснат мястото на проверката и да се приберат в дома си. Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление. На Д.Х. са съставени актове по ЗМВР и по ЗБЛД, а на А.Д. по общинската наредба за нарушаване на нощната тишина, по ЗБЛД и по ЗМВР.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.