полиция
полиция / Дарик-Шумен, архив
Трима са задържани за притежание на наркотични вещества, единият оказал съпротива на полицейски служители.

Около 09:40 часа вчера на ул.“Силистра“ в Шумен полицейски екип извършил рутинна проверка на 18-годишен местен жител. Ж.В., който е известен на полицията, направил опит да осуети  проверката. Оказал съпротива, по време на която при опит да удари полицейски служител, му чупил връх на кучешки зъб и му скъсал джоб на полицейска униформа. Другият униформен е с охлузна рана на втори пръст на дясната ръка.

При извършения на място обиск полицейските служители намерили угарка от цигара с марихуана и гриндер със зелениста тревиста маса. По данни на Ж.В. веществото е марихуана. Предстои да бъде лабораторно изследвано. 18-годишеният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Около 19:10 часа вчера на гаровия  площад в Шумен  полицейски служители извършили проверка на 18-годишен жител на Търговище и на 20-годишен жител на село Ловец. По време на проверката  била намерена кутийка със суха тревна маса. Г.И. от Търговище и Д.К. от Ловец са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Тревната маса е иззета, предстои да бъде лабораторно изследвана. За извършено престъпление по чл. 354 „А“ ал. 3 т.2 от НК е образувано досъдебно производство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари