Преизбраха Нуридин Исмаил за областен лидер на ДПС-Шумен
Преизбраха Нуридин Исмаил за областен лидер на ДПС-Шумен / Дарик-Шумен, архив

Нуридин Исмаил беше преизбран за областен лидер на ДПС в Шумен по време на провелата се днес областна конференция на партията. Това е трети мандат на Исмаил, като председател на областната структура. Кандидатурата му за поста беше единствена и той получи пълна подкрепа от присъстващите 197 делегати на Областния съвет.

„Имаме твърди позиции в областта и нашата цел е да ги запазим", съобщи веднага след избора Нуридин Исмаил. Той добави, че целта на областната организация на Движението за права и свободи за предстоящите догодина парламентарни избори е да запази трите депутатски места.

„Организацията в Шумен има лидер, тя има не просто председател", заяви по повод преизбирането на Нуридин Исмаил заместник председателят на ДПС Христо Бисеров, който беше гост на Областната конференция. Той изрази увереност, че следващият мандат на Нуридин Исмаил ще бъде много успешен.

По време на днешната конференция беше избран Областен съвет от 31 души и 5-членен контролен съвет. Определени бяха и 45 делегати, които ще присъстват на предстоящата национална конференция на ДПС.