Прегласуват четири върнати решения на сесия в края на месеца
Прегласуват четири върнати решения на сесия в края на месеца / Дарик-Шумен, архив

Четири решения, върнати от областния управител Венцислав Венков ще разгледа Общинския съвет в Шумен на заседание, което ще се проведе на 24 октомври. Това стана ясно по време на провелия се по-рано днес Консултативен съвет. „Решенията са върнати по чисто правни мотиви", заяви председателят на местния парламент проф. Георги Колев. В законоустановения 14-дневен срок те трябва да бъдат преразгледани. За всяко едно от тях ще бъдат предложени три варианта- отменя, изменя или потвърждава, добави още проф.Колев.

Едно от решенията касае дарение на идеални части от урегулиран поземлен имот на църковното настоятелство при храма "Свети Георги и Свети Тривелий" в село Мадара. Решението е трябвало да бъде взето с 3/4 от гласовете на общинските съветници, а то е взето само с 2/3 от гласовете им. Другите три върнати решения се отнасят до изготвянето на подробно устройствени планове на урегулирани поземлени имоти в Салманово, Струйно и Шумен.

По време на предстоящата сесия, съветниците ще гласуват и предложенията за съдебни заседатели в Окръжния съд за следващия 5 годишен мандат. Припомням, че общо 58 души са подали документи за съдебни заседатели. „Решението за това трябва да се представи пред Окръжен съд в срок до 15 ноември", уточни председателят на Правна комисия Даниела Русева.