Представят шуменския туристически регион на изложение в Холандия
Представят шуменския туристически регион на изложение в Холандия / община Шумен

Шуменският туристически регион ще бъде представен с щанд по време на международно туристическо изложение "Vakantie" в Холандия. То се провежда до 19 януари в град Утрехт.

Участието в борсата е по съвместен проект на Шумен, Велики Преслав и Каспичан „Корените на България - Началото", чрез който Туристически регион Шумен представя многообразието на дестинацията. На посетителите се предлагат разнообразни рекламни материали - туристически пътеводител, туристическа карта, брошура, предлагаща примерни туристически маршрути и атракции, специфични за региона, флайери. По време на борсата ще бъде показана и мултимедийна презентация с най-значимите видове туризъм за региона.

Целта на борсата е да бъдат осъществени професионални контакти с туристически организации от представените страни и частни посетители на изложението, което е предпоставка за увеличаване на туристическия поток към нашия регион.

Проектът „Корените на България - Началото" цели да увеличи интереса към туристическите ресурси на територията на общините Шумен, Велики Преслав и Каспичан чрез конкретни дейности в областта на маркетинга и рекламата, които ще допринесат за популяризиране на туристическия продукт.

До момента са изпълнени дейности по изработката на туристически пакети, маркетингова стратегия, печатни материали - туристически пътеводител, брошура и туристическа карта, разработени са слоган и лого, публикувана е реклама в National Geographic, рекламни публикации и банери във водещи електронни платформи на английски, немски, румънски и български, указателни табели в района на дестинацията. Предстои да се изработи рекламен филм, аудио и телевизионни клипове и тяхното разпространение в телевизии и радиа в България и Румъния.
През 2014 година по проекта, освен в Утрехт, предстоят участия в международни туристически изложения в Прага „Holiday World", TTR - Букурещ, Ваканция СПА ЕКСПО - София, „Културен туризъм" - Велико Търново, туристическите борси "Вашата ваканция" - Бургас и „Уикенд туризъм „ - Русе, но които туристически регион Шумен също ще има свои щандове.

Проектът „Корените на България - Началото", се финансира от ОП „Регионално развитие" и е на стойност близо 400 000 лв.