Историите на мистър Хепи
Историите на мистър Хепи / ДКТ - Шумен
"Историите на мистър Хепи" е новото детско заглавие в репертоара на Драматично-куклен театър "Васил Друмев" Шумен. Представлението е по известните "Небивалици" на английския писател и актьор Доналд Бисет.

То включва драматизации на три приказки на Доналд Бисет - "Трите шапки на мистър Хепинстал", „Чичкото, който подскача“ и „Двете гари“.

Режисьорът Съби Събев обясни, че те са в типичната английска традиция, пълни с абсурди и ноусенс.

В основата на представлението е „Трите шапки на мистър Хепинстал“. Публиката ще се запознае с един лош и недружелюбен господин, който ходи с чадър, за да не забелязва нищо около себе си. Но един ден в неговия магазин влиза слон, който иска да си купи шапка и така с мистър Хепинстал настъпва промяна.

Темата е доста актуална. Всеки по някакъв начин се е затворил в себе си и се е отчуждил от другите. В един момент, когато открие погледа си навън и види, че около тях съществуват хора и природа и погледнат с други очи, вижда, че светът не е толкова сив и безличен, каза Съби Събев.

Освен интересна история кукленият театър предлага и една по-нова и нестандартна постановка.

Актьорът Александър Валериев посочи, че за разлика от класическия куклен театър, където се ползва параван, тук актьорите със своите кукли играят на сцената, за да могат да комуникират в лице с най-малките зрители. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.