Опашки има, около 15 мин. стигат за разплащане
Опашки има, около 15 мин. стигат за разплащане / dariknews.bg
Над 1 милион и 500 хиляди лева от налози са събрани в Община Шумен от началото на данъчната кампания тази година. От тях близо един милион са платени в брой, около 400 хиляди лева – по банков път и малко над 120 хиляди лева чрез ПОС терминал.
 
Пред гишетата за плащане на данъци имаше опашки, а обслужването на гражданин отнемаше около 15 минути да плати дължимите налози.
 
Винаги така процедирам – в началото докато имам отделени от пенсията пари и ги плащам, казва Мария Ганчева.
 

Опашки има, около 15 мин. стигат за разплащане
dariknews.bg


Савка Георгиева не е от гражданите, които плащат данъците си в самото начало на кампанията.
 
Тя посочва, че никога не го е правила толкова рано, дошла обаче заради синовете си.

Да не би да имат някакви проблеми, ако решат нещо да правят – затова, казва тя и допълва, че по принцип до април месец винаги плаща дължимото към общината.
 

Опашки има, около 15 мин. стигат за разплащане
dariknews.bg


76 000 съобщения за дължимите данъци ще получат жителите на общината до 1 март. В тях се съдържа информация за задълженията за недвижими имоти, за притежание на моторно превозно средство и за таксата за битови отпадъци.
 
До 31 март трябва да бъде заплатен и данъкът за куче като домашен любимец. Според общинската наредба за определяне и администриране на местните такси за притежание на куче за град Шумен се заплаща 12 лева, а за селата – 5 лева.
 
От общинската данъчна служба припомнят, че кампанията започна на 12 януари. Проверка за задълженията може да се направи на страницата на местната администрация в Интернет чрез клиентски идентификационен номер. Издаването на КИН е безплатно и се предоставя от общинската данъчна служба.

Плащането може да се извърши  на касите в отдел „Местни данъци и такси” в сградата на общината на бул. „Славянски” №17. Работното време е от 08.30 ч. до 17.30 ч., без прекъсване. За улеснение на гражданите задълженията могат да бъдат платени на място и чрез ПОС-терминални устройства. Данъчните си задължения гражданите могат да платят и на изнесеното работното място в  кв. „Боян Българанов” в Шумен с  работно време  от 07.30 до 17.30 часа  и  почивка от 12.00 до 14.00 часа всеки работен ден от понеделник до петък. Плащането на задълженията може да се извършва и по банков път по сметката, обявена на сайта на община Шумен – www.shumen.bg


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари