Повече документи обработва Центърът за административно обслужване в Търговище
Повече документи обработва Центърът за административно обслужване в Търговище / netinfo

23 хиляди 242 документа са регистрирани в системата на Центъра за административно обслужване на Община Търговище от началото на годината до настоящия момент, информират от местната администрация. 15 хиляди 214 документа от тях са входящи от граждани, институции и фирми.

Услугите, извършени от общинската администрация към момента са 9 хиляди 421, като повечето са на отдел ГРАО. 775 са подадените в Центъра заявления за регистрация по Закона за управление на етажната собственост. За сравнение - за същия период на миналата 2009 г. общият брой на регистрираните документи в центъра са били 17 хиляди 063, с 6 хиляди 179 по-малко от тази година. Основната причина е увеличеният обем на работа в администрацията, натрупаният опит и квалификация на служителите.

Припомняме, че удовлетвореността на гражданите може оn-line да се види в интернет-страницата на Община Търговище благодарение на системата за експресно мнение на качеството на обслужването /СЕМКО/. Целта е увеличаване прозрачността на процеса и непрекъснатото му усъвършенстване.