Помагало по български език получиха като дарение 490 първокласника в Търговище
Помагало по български език получиха като дарение 490 първокласника в Търговище / Борислав Курдов

Представители на „Ротари клуб" - Търговище направиха дарение за 490 първокласници, обучаващи се в общинските училища. Повод бе наскоро отминалия Ден на народните будители, както и заради обявената година за чествания на 170 г. светско образование в Търговище.
Традиционно ротарианците подкрепят проекти за подобряване на образованието. За училища в областния град те са дарявали компютърна техника, фитнес-съоръжения, комплекти с карти по история, луксозни издания на Паисиевата история и т.н. Сега решили да подкрепят най-малките ученици - първокласниците, подарявайки на всеки един от тях късче знание с „Помагало по български език от 1 до 4 клас". Комплектите бяха връчени на представители на ръководствата на учебните заведения от вицепрезидента на Клуба Емил Чаушев. От името на присъстващите директори на училища Севдалина Зафирова от Първо СУ „Св. Седмочислени" благодари за оказаната подкрепа, с която се подпомагат местните училища, особено във време на образователни реформи.
За тази година Ротарианците в Търговище като главна задача са си поставили в близко време да извършат ремонт и възстановяване на паметника на Никола Симов - Куруто в града, с поставяне на подходящи настилка, осветление и т.н.