Подаръци за 16 000 лева са получили в детските градини и яслите в Шумен
Подаръци за 16 000 лева са получили в детските градини и яслите в Шумен / netinfo
Подаръци за 12 300 лева са получили децата в шуменските детски градини по повод Коледно-новогодишните празници, това съобщи зам.-кметът по образование и култура Живка Тонева. Парите са предоставени от общината, като за всяка от 123-те групи в детските заведения са били осигурени по 100 лева. В зависимост от нуждите на групата, с парите са били закупени различни неща, като прахосмукачки, пейки, музикални уредби и др. Всяко от децата ще получи и торбичка с индивидуални подаръци.

Живка Тонева съобщи още, че общината е решила да поеме разходите за минерална вода в детските градини за месец декември. Сумата, необходима за това, е 2 500 лв. В местната администрация се обмисля идеята общината да поеме купуването н минерална вода през цялата следваща година, уточни зам.-кметът.

Подаръци има и за малчуганите от детските ясли в Шумен. 31 групи в седемте ясли са получили по 120 лева, осигурени от общински бюджет, съобщи Симона Паносиян – директор на Дирекция „Социална политика и здравеопазване”. За първа година децата ще получат и индивидуални подаръци на стойност 10 лева. Общата сума, използвана за общи и лични подаръци в яслите, е малко над 3 700 лева.

Симона Паносиян съобщи още, че общината ще организира коледен обяд за членовете на Съюза на ветераните, Съюза на пенсионерите - 2004 и сдружението "Вдовци и вдовици".