Пияни спряха мач в Областната група в Разград
Пияни спряха мач в Областната група в Разград / netinfo

Заради двама пияни зрители бе спрян временно мач от петия кръг на Областна футболна група Разград съобщи главният съдия на срещата Румен Георгиев. В 10-тата минута от началния съдийски сигнал двама мъже – на 61 и 35 години – започнали да отправят ругатни към арбитъра на мача “Кубрат 2007”- “Ураган”-Гецово. Тръгнали към съдията, прескочили огражденията между местата за публиката и терена. Играчи на домакините и полицаи, охраняващи двубоя, ги спрели преди да започне физическа разправа с арбитъра. Конкретен повод за ексцесията нямаше, първоначално двамата зрители са подвиквали на противников играч – обясни Георгиев.

От полицията съобщиха, че двамата мъже са употребили алкохол, съставени са им актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Санкцията за подобен вид спортно хулиганство е глоба от 100 до 300 лв.

В момента на инцидента резултатът в мача “Кубрат 2007”- “Ураган”-Гецово е бил 0:0, срещата е завършила 4:1. Домакините са временен водач в класирането, а гостите са трети в Областна група Север – Разград, в която участват 13 тима, други 9 са в група Юг.