Откриват курс към ВСУ “Черноризец Храбър” в Търговище
Откриват курс към ВСУ “Черноризец Храбър” в Търговище / netinfo
В Търговище започва курс на обучение към Варненски свободен университет “Черноризец Храбър” по специалността “Информационни и комуникационни технологии”. Той е предназначен както за младежи, завършили средното си образование, така и за такива, които в момента са 12 клас. Във връзка с откриването на курса, в Търговище бяха проф. Николай Лютов – Декан на Стопански факултет във висшето училище и доц. д-р Георги Калагларски – директор комуникации. Техен домакин бе кметът д-р Красимир Мирев, който изрази още веднъж подкрепата си към тази идея.

В обучението ще бъдат обхванати 10 предмета, които са включени в програмата на първи курс по специалността. По част от тях курсистите ще получат материали по интернет, по друга част ще бъдат обучавани от лектори на ВСУ “Черноризец Храбър”, които ще идват тук на място. Занятията ще се провеждат в сградата на Професионалната гимназия по икономическа информатика “Джон Атанасов” в Търговище.

През следващата година тези, които са взели изпитите си успешно, ще могат да се запишат като студенти във втори курс на същата специалност “Информационни и комуникационни технологии”, в дистанционна форма на обучение, която ще се осъществява от Търговище. Няма да е нужно да държат приемни изпити за това. Ще имат възможност и за прехвърляне в други специалности на същото висше учебно заведение, като взетите изпити ще им се признават.

Към момента има записани 26 младежи в курса на ВСУ “Черноризец Храбър”. Желаещите да се включат могат да се запишат при директора на Професионалната гимназия по икономическа информатика в Търговище. Стойността на целия курс е 600лв., има възможност за разсрочване на три вноски.