Държавата да влезе в ролята си и да помогне за оздравяването на МБАЛ-Шумен, настояват от БСП
Държавата да влезе в ролята си и да помогне за оздравяването на МБАЛ-Шумен, настояват от БСП / dariknews.bg

От БСП-Шумен поискаха оставката на целия мениджмънт на МБАЛ-Шумен, както и държавата влезе в ролята си, за да се оздрави лечебното заведение. Това обявиха на пресконференция днес народният представител Иван Иванов и общинските съветници Веселин Пенчев, Иван Йонков и Венцислав Венков

С натрупаните загуби на болницата и продължаваща тенденция в тази посока до две години тя ще бъде в несъстоятелност, основно заради лош мениджмънт, нарастване на загубите, отлив на лекари и пациенти, заяви Иван Иванов.

Kаква е причината МБАЛ-Шумен да е с 1,5 млн. лева загуби?

Той оповести, че в отговор на негово питане здравния министър Николай Петров е посочил, че загубата на МБАЛ-Шумен възлиза на 2,247 млн.лв., Иванов посочи още, че министърът ще назначи и проверка в болницата.

На брифинга бе коментирана и темата за сметопочистване на Шумен.

Вече втора година няма изпълнение от страна на кметската администрация на решението на Общинският съвет за Общинското предприятие "Чистота", каза Веселин Пенчев.

Кога ще заработи общинското предприятие по чистота?

Той допълни, че  в момента е пусната нова обществена поръчка със срок от 36 месеца. От това е видно, че в рамките на този мандат предприятието няма да започне работа, каза той.

Той каза, че са отправили питане до кмета Любомир Христов колко средства са вложени досега за създаването на общинското предприятие и защо се бави стартирането на дейността му.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.