ОИЦ-Търговище отчете свършената работа
ОИЦ-Търговище отчете свършената работа / Борислав Курдов
ОИЦ-Търговище отчете свършената работа
59522
ОИЦ-Търговище отчете свършената работа
  • ОИЦ-Търговище отчете свършената работа

През февруари тази година Областният информацен център в Търговище стартира своята дейност като за първа своя проява те избраха срещата с медиите. Сега, през месеца на отчетите за свършената работа, от Центъра отново събраха представители на четвъртата власт, за да покажат какво са свършили през тези няколко месеца. За целите, задачите и постигнатото говори управителят на центъра Милчо Тонев. Новината, която той съобщи е, че в Областния информационен център - Търговище вече функционират „тъч скрийн" устройствата, който са снабдени с четири сензорни екрана. Те са достъпни за публично ползване от бенефициенти и граждани, който на място могат да търсят информация за еврофондовете.

За краткия период откакто функционира, Областният информационен център в Търговище е организирал 16 информационни събития, на които са участвали 625 души от областта. Експертите от центъра са осигурили компетентен и навременен отговор на 180 потребители, които са посетили информационния център.

Най-много средства по проекти по програмите на еврофондовете са усвоили общините - общо близо 38 милиона лева. Отличник сред тях е община Попово с усвоени малко над 29 милиона лева.

По програми, най-много средства са усвоени по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" - близо 41 на сто от всички средства, следвана от Оперативна програма „Транспорт" с 38,52% от усвоените средства.

Експертът Денислава Атанасова подчерта, че сега предстоят още редица публични събития, които центърът ще организира под формата на информационни и презентационни срещи, семинари, лекции и беседи.