Общинари от Шумен се успокояват с йога
Общинари от Шумен се успокояват с йога / netinfo
Седемдесет служители на Община Шумен се включиха в програма “Изкуството на Живота”, която има за цел справяне със стреса и подобряване на работната среда. Програмата се състои от лекции, упражнения и дихателни техники, взаимствани от древната наука Йога.

Програмата ще бъде представена днес на пресконференция, в която ще участват зам-кмета Донка Иванова, доктора на биологическите науки Роберто Санлоренцо - международен преподавател на Фондация “Изкуството на Живота” от Италия и Константин Драгов, координатор на Фондация “Изкуството на Живота” за България.

Програма “Изкуството на Живота”, дава на служителите решение как да намерят баланса между личния живот и всеотдайността в професията. Тя ги прави по-силни, като им дава чувство за спокойствие и увереност при всяко предизвикателство или криза. Много организации споделят, че след провеждането на програмата значително се е увеличила отговорността и всеотдайността на служителите им.

Обучението, частично финансирано от общината, се провежда редовно в институции като Световната Банка и НАСА и мултинационални корпорации като “Шел” и “Хюлет Пакард”.