/ БТА
Новият областен управител на Шумен проф. Добромир Добрев се ангажира с разрешаването на проблем, свързан с недопускане на деца до спортни площадки на училища от охранителите им, при официалното си встъпване в длъжност, след като прие поста от предшественика си проф. Христо Христов, който му връчи печата на областната администрация.  Новият областен управител обяви, че образованието ще бъде основният приоритет в работата му.

Проф. Добрев бе началник на Регионалния инспекторат по образование в Шумен в периода 2002-2013 година, а преди това - директор на Средно училище „Йоан Екзарх Български“ в града.

Той е преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ по политология, философия, етика и други дисциплини. Завършил е Държавният университет в Санкт Петербург със специалност преподавател по философия и социално-политически дисциплини. 

Припомняме, че на 28 юли, на неприсъствено заседание, кабинетът назначи осем нови областни управители - на Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен.