На сцената присъства и председателят на АЛДЕ
На сцената присъства и председателят на АЛДЕ / dariknews.bg
"Европа е на кръстопът. Или ще тръгне в посоката на национализма и ксенофобията, омразата към различните, или ще върви по пътя на толерантността, демокрацията, единството и заедността. Ние трябва да помогнем на Европа в момента", заяви председателят на Движението за права и свободи и водач на листата за европейските избори на движението Мустафа Карадайъ. Той бе в Пристое, където се отбеляза 30-тата годишнина от майските събития.
 

ДПС залага на младите: Изпратиха послание до Брюксел с флашмоб


"Поне за 20 години напред ще се начертае посоката за развитие на Европейския съюз. Освен това обаче - и България има нужда от промяна. Не може с национализъм и ксенофобия, с разделение и противопоставяне да се управлява нашата родина. 

На сцената присъства и председателят на АЛДЕ
dariknews.bg


Ние 1989 година не се борехме за националисти в нашата държава. Ние се борехме за демокрация, за толерантност, за заедност в нашата родина. Затова с номер 20 в края на тоя месец ние ще дадем знака за промяната и в нашата родина", каза още той. 

На сцената в Пристое освен кандидатите на ДПС бе и президентът на ALDE – Партията на европейските либерали и демократи – Ханс Ван Баален. 

На сцената присъства и председателят на АЛДЕ
dariknews.bg


"Както чухме и от господин Ханс Ван Баален - Европа има доверие и вярва на Движението за права и свободи, защото ДПС и в Брюксел, и в София, и в Шумен, и в Каолинов, и в Пристое води еднаква политика. Политика на мира, на заедността, на толерантността, на уважението към различните и обединение на различните. Това е Движението за права и свободи", обърна внимание Мустафа Карадайъ. 

Той посочи и важността на събития от май 1989 година.

На сцената присъства и председателят на АЛДЕ
dariknews.bg


"Ние всички трябва да помним майските събития. Защото ние направихме така, че ако при нашите съседи имаше етнически конфликти, то в България нашата мъка не я превърнахме в омраза. Напротив - нашата мъка я превърнахме в мир, демокрация, толерантност, заедност. И ще продължим по този начин. 

Ние с нашата мъка - от онези грозни времена - от 1964 година, от 1970-73 година, 1975,6 година. 9984-86 година, периода за насилствена асимилация, ние стигнахме до 1989 година - с мирни протести да свалим тоталитарната власт, начело с д-р Ахмед Доган.

Но онази мъка от 1964 го 1989 година, нали знаете в какво я превърнахме?

На сцената присъства и председателят на АЛДЕ
dariknews.bg


Ние сме пазители на целостта на нашата държава. Ние сме пазители на мира, стабилността и сигурността в нашата държава. Затова и Европа казва - ние имаме нужда от Движението за права и свободи", каза още Карадайъ.

ДПС е с номер 20 в интегралната бюлетина за евровота на 26 май.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!