/ Деян Герговски
Възрастно семейство било измамено и им е била отнета сумата от 700 лева.

До 6 години затвор грозят мъж, измамил мераклии да си купят шофьорски книжки

Днес, малко след 10:30 часа в апартамент на бул.“Велики Преслав“ в Шумен позвънил млад мъж и се представил за служител на ВиК. Обяснил, че предстои подмяна на водомери и трябва да направи оглед какъв е водомерът в жилището им, за да изготви протокол. Собствениците на имота го поканили, разговаряли с него.

Малко след като си тръгнал, установили, че им липсва сумата от 700 лева. Парите били в стаята, в която той стоял докато разговаряли за водомера. По всяка вероятност е отнел паричната сума докато е използвал  кратковременен момент на невнимание. Подаден е сигнал в полицията. По тяхно описание мъжът е висок, слаб, носи шапка с козирка.

Жена от Попово даде 7000 лева на ало измамници

От полицията предупреждават хората да не допускат в имотите си непознати хора. Ако ви потърси човек, който се представя за служител на определено дружество му поискайте служебна карта. Ако имате съмнение за личността му се обадете по телефона в съответното дружество и попитайте дали имат такъв служител. По никакъв повод не канете в жилищата си непознати , които могат да ви търсят и под други предлози- че търсят квартира, искат да им развалите пари или че предлагат евтини и изгодни стоки. 

Имайте предвид, че молбата да ги придружите до тоалетна, да им донесете чаша вода, да им развалите пари са най-често използваните способи, които крадците използват, за да ви отклонят вниманието и да останат сами в помещението, в което държите парите си. Не дръжте големи суми пари в дома си, особено в гардероб, под дюшека. Не оставяйте непознат човек  сам в стая  на жилището ви.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.