Младеж без книжка катастрофира, той и спътника му в болница
Младеж без книжка катастрофира, той и спътника му в болница / ОД на МВР - Шумен

22 - годишен младеж без шофьорска книжка е катастрофирал, съобщават за Дарик от полицията. Той управлявал лек автомобил "Фолксваген Голф". На ул. "Васил Априлов" в близост до кръстовището с ул. "Харалан Ангелов" в Шумен, водачът изгубил контрол на автомобила, който излязъл извън пътното платно и се ударил в дърво.

В следствие на катастрофата в шуменската болница е настанен 22 - годишния младеж, който е от село Върбак и пътувалият с него в автомобила 23 - годишен мъж от с. Сливак. Водачът на катастрофиралия автомобил е с фрактури на ляв крак и лицеви кости, а другия пострадал - с контузия на лява раменна става и фрактура на левия крак.

Младеж без книжка катастрофира той и спътника му в болница
netinfo

При извършените справки е установено, че шофьорът е неправоспособен - не притежава категория "В", а свидетелството му за управление с категория "М" е отнето.

През месец март и септември тази година 22-годишният младеж от село Върбак е бил заловен от полицейски служители да управлява МПС в срока на наложеното му административно наказание, за което срещу него са водени досъдебни производства.

На водачът е взета кръвна проба за химичен анализ. Образувано е досъдебно производство.