Улицата се превръща в кален път.
Улицата се превръща в кален път. / dariknews.bg
Само на няколко минути пеша от центъра на града, а сякаш десетилетия назад във времето. С кални коловози живеещите на ул. „Порек” в Шумен посрещат всеки дъжд или топене на сняг.

В района има семейства с малки деца, а желаещите да има имот там не намаляват. Сред тях е и Костадин Петров. Неговият син иска да построи къща точно на улицата и мъжът надзирава как върви строежът.

Улицата се превръща в кален път.
dariknews.bg


А състоянието на улицата го притеснява повече, отколкото работата по сградата.

Положението е трагично. Просто не може да се минава, пък много хора живеят тук, казва мъжът. Но хвали мястото - страхотна панорама и чист въздух, които са и причината да искат имот точно тук - на крачка от пътя за Паметника.

Улицата се превръща в кален път.
dariknews.bg


По време на водния цикъл на града част от улицата бе включена в канализационната схема на Шумен. След като бяха положени тръбите, настилката бе чакълирана. Това обаче не е достатъчно, за да може улицата спокойно да се ползва.

Затова и живеещите там събрали подписка с искане за възстановяване на настилката. Темата дори ще се разисква на идната сесия на местния парламент.

Според Костадин Петров най-добре е да се асфалтира. Той обяснява, че пътят е с бетонни подпори от долната страна, които са били направени още преди много години. 

Улицата се превръща в кален път.
dariknews.bg


Пътят обаче е само един от проблемите - на улицата липсват и контейнери за боклук, както и осветление.

От години тези въпроси чакат своето решение, а живеещите на ул. „Порек” се надяват, че то ще бъде намерено.

Улицата се превръща в кален път.
dariknews.bg


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.