Лекоатлетически крос Златна есен ще се проведе в Шумен
Лекоатлетически крос Златна есен ще се проведе в Шумен / netinfo
Традиционният лекоатлетически крос “Златна есен” ще се проведе в Шумен утре, от 10:00 часа в Градската градина. Организатори на състезанието за ученици от ІІІ до ХІІ клас са община Шумен и Ученическа спортна школа.

Дължината на една обиколка е 500 метра. Състезават се отделно момчета и момичета в 4 възрастови групи, като най-дългото разстояние е 1500 метра за юноши ІХ- ХІІ клас. Класирането е индивидуално и отборно. За индивидуалните участници са подготвени предметни награди, а класиралото се на първо място училище получава купа. Купа ще получи и училището с най-масово участие.

Целта на състезанието е да се популяризира бягането сред младежите и девойките, да се създадат трайни навици за спортни занимания и да се стимулира развитието на спорта в Шумен.

Заявки за участие се приемат на място до 9:30 часа. Участниците трябва да представят ученическа лична карта и копие от акт за раждане. Те трябва да са преминали и медицински преглед.

През миналата година участие в лекоатлетически крос “Златна есен” взеха над 800 участници от почти всички шуменски училища.