АРХИВ
АРХИВ / БГНЕС, архив
Полски пожар е тръгнал след късо съединение в далекопровод край Шумен.

В 15:25 часа вчера бил получен сигнал за пожар в житен масив в кв. Мътница. Пристигналите на място два противопожарни екип заварили посеви с пшеница, обгърнати в пламъци. По данни на собственика на масива пожарът тръгнал след късо съединение на далекопровод, който преминава през житния блок. Пламъците обхванали 85 декара посеви. Пожарът бил загасен с помощта на 7 тона вода. Спасени са  65 декара с пшеница.

Огнеборци от Нови пазар са реагирали на два сигнала за пожари в сухи треви. Първият бил получен в 13:57 часа за пожар в село Зайчино ореше. Пламъците, предизвикани от небрежност при боравене с огън на открито са погасени с 200 л. вода. Веднага след това са пратени на пожар в суха трева в село Каспичан до Стопанския двор. Пожарът е загасен с 1 тон вода, не са допуснати материални загуби.

На още два сигнала за пожари в сухи треви са реагирали огнеборците във Смядово и Върбица. Погасени са пожари в землището на Върбица и в контейнер за смет на ул.“Ришки проход“ в гр. Смядово, като и двата са без нанесени материални щети. Пожарът в сухите треви е погасен с тупалки, а за гасенето на другия са ползвани 200 л. вода

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.