Костов уволни кметския наместник на кв.Дивдядово
Костов уволни кметския наместник на кв.Дивдядово / Дарик-Шумен, архив

Кметът Красимир Костов е уволнил дисциплинарно кметския наместник в кв. „Дивдядово" Сергей Методиев. Това съобщи за Дарик самият градоначалник. Той добави, че заповедта за уволнението е била издадена снощи, в края на работния ден.

„Мотивът е уронване престижа на институцията и във връзка с корупционното поведение", каза за Дарик кметът. Той добави, че заповедта за уволнението вече е връчена на Методиев срещу подпис.

На въпрос дали има предприети действия от негова страна към другия общински служител, замесен в скандала - Данаил Данчев, кметът заяви: „ За сега не!". Данчев е в отпуск до края на следващата седмица.

Припомням, че  Сергей Методиев бе арестуван на 30 юли, в момент на получаване на 4 600 лв. от представител на фирма, изпълнител на дейностите по проект за реновирането на стадиона в кв. „Дивдядово". След 24 часа в ареста той бе освободен и обвинен в получаване на подкуп. Данаил Данчев бе задържан от полицията във вторник, след като няколко часа бе разпитван от полицаите беше задържан за 24 часа и на него също бяха повдигнати обвинения и бе пуснат на свобода.