Комисията по жалбите към НС ще нищи проблема с МВЕЦ Моста
Комисията по жалбите към НС ще нищи проблема с МВЕЦ Моста / снимка: www.vodno-stroitelstvo.com
Всички документи, издадени до сега във връзка със строежа на МВЕЦ „Моста”, ще бъдат прегледани от специалистите към парламентарната комисия по жалби и петиции, това съобщи, на пресконференция, нейният председател Димитър Йорданов. Той каза, че членовете на Инициативния комитет срещу строежа на МВЕЦ-а са се срещнали с комисията и са я запознали с проблема.

По време на приемната, организирана в Шумен днес, са били подадени 14 жалби. Повечето са свързани с проблеми при възстановяване на собственост на земеделски земи. Постъпила е и жалба от инициативен комитет за благоустрояването на кв. „Еверест”. Учители от СОУ „Панайот Волов” са се жалвали срещу това, че са били съкратени от работа, което, според тях, е станало неправомерно.

Димитър Йорданов съобщи още, че от началото на мандата на 40-то народно събрание до сега в комисията са постъпили общо 2 500 жалби, като 36 от тях са от Шуменско. Най-много – 401 – са жалбите за проблеми със зеделски земи, следвани от тези за трудово-правни спорове – 331.

В комисията са постъпили и 7 жалби от българи, живеещи в Германия, Италия, САЩ и Китай.