/ netinfo
С две нови заглавия ще започне творческият сезон през септември. В момента текат репетициите на постановката „Ще ти разкажа за Америка”, чийто автора режисьор е директорът на театъра Димитър Димитров.

Абсурдната като живота комедия е писана за Красимир Ранков, който ще видим и в главната роля. Ще му партнира и друго добре известно лице от театъра и киното – Мария Статулова. В ролище на останалите герои ще се превъплатят и актьорите от трупата на шуменския театър Стефани Лечева, Валентин Василев, Микаела Берчева и Марина Мозжухина и гост актьорът – Веселин Борисов.


Театрите в Шумен и Браила ще си сътрудничат с общи проекти

„Ще ви разкажа за Америка“ е абсурдна, мрачна комедия. Това ще е атрактивно представление, което е с различен поглед и вярвам, че ще се хареса на публиката“, посочи Димитър Димитров и допълни, че текстът й стъпва на действителни случки, публикувани в интернет пространството, събрани в преживяванията на няколко персонажа.

Премиерата е насрочена за 26 септември. Днес започнаха репетициите и на постановката за най-малките ни приятели „Как се гони страх” от Калин Илиев.

ДКТ ''Васил Друмев'' ще си сътрудничи с театри от Русия и Румъния

Режисьор е Цвети Пеняшки /гост/, който постави „Приказка за рицаря без кон” от полската авторка Марта Гушньовска през настоящия творчески сезон. Сценограф и кукли – Мартина Махмудиева , музика - Александър Валериев. В ролите ще видим  актьорите от трупата на шуменския театър – Александър Валериев, Ивана Бобойчева, Елена Атанасова и Иван-Алексанъдр Дойчев.

Основната ни идея е с усмивка да покажем, че страхът е страшен само ако му позволим да ни обземе. Да кажем на децата, че всеки човек се страхува и това не е страшно и срамно, обясни режисьорът Цвети Пеняшки. Премиерата на детското представление е на 16 септември.