/ ДКТ "Васил Друмев"

Работни срещи провеждат в Шумен представители на „Ведогонь-театр”, Зеленоград, Русия и на румънския театър „Мария Филоти” в град Браила. Визитата им е в изпълнение на програмата на директора на шуменския театър за установяване на трайни контакти с театри от други държави, съобщиха от ДКТ "Васил Друмев".

"В рамките на работните срещи предстои да бъдат обсъдени възможности за дългосрочно взаимодействие и да се очертаят бъдещи конкретни стъпки за развитие на тези намерения. Радвам се, че ръководните администрации на тези театри се отзоваха на моята покана и това е знак за начало на успешно международно културно сътрудничество.”, заяви по този повод г-н Димитър Димитров, директор на ДКТ „Васил Друмев”.

Първата визита е на Павел Викторович Курочкин - художествен ръководител „Ведогонь-театр”. Той ще бъде у нас от 20 до 26 юни и ще проведе работни срещи с представители на театралните среди в Шумен и в Търговище. 

Програмата на руския гост включва среща със заместник-кмета по култура и образование Найден Косев и с кмета на община Каспичан Милена Недева. Гостът ще се запознае и с културните забележителности в Шумен, както и ще посети НИАР „Плиска” , културно-историческия обект „Двор на Кирилицата” и ИАР „Мадара”.

Другото официално посещение е планувано за 27 юни и е на мениджъра на румънския театър „Мария Филоти” в град Браила Лусиан Сабадос и техническият директор Виорел Урсе. В двудневния престой на гостите са предвидени работни срещи с театрални ръководства. Двамата са поканени да присъстват на събитията, посветени на 25 години от създаването на „Херти” АД, един от основните спомоществователи на шуменската театрална продукция и МФ „Друмеви театрални празници НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА”.

За още новини от Шумен харесайте страницата във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.