Може ли да се заснеме късометражен филм с мобилен телефон? На този въпрос отговарят над 110 автори, взели участие в първото издание на „Кино в длан". "Кино в длан" e първият по рода си в България фестивал за кратки филми, заснети с мобилни устройства, а преди броени дни стартира второто му издание.

Регистрацията за участие вече е отворена и ще продължи до 28 февруари 2017 г. - на уебсайта Mkino.org и във Vbox7.com.

Фестивалът "Кино в длан" е ориентиран към младите независими творци, а основните задачи, които организаторите си поставят, е да открият и насърчат талантливи млади хора, занимаващи се с кино, както и да предоставят възможност тяхното творчество да достигне до по-широк кръг от зрители.

По регламент, за да бъдат включени в надпреварата, видеата, които се изпращат за „Кино в длан" трябва да са с времетраене до 5 минути и да са заснети с мобилен телефон, таблет или друго мобилно устройство с вградена камера. Темата на филмите за участниците е свободна и няма възрастови ограничения за тях. Организаторите от народно читалище "Добри Войников-1856" в Шумен са подготвили материали, които да помогнат направата на собствен филм. Тази година в „Кино в длан" ни очаква награда на зрителите.

За отличените в „Кино в длан" са предвидени парични награди и разнообразни технически средства - таблети, смартфони и др . Към членовете на журито на фестивала тази година - д-р Александър Донев, доц. Юрий Дачев, проф. Валери Чакалов и Явор Попов, се присъединява и блогърът Андреа Влъчкова.

Какво споделят част от наградените участници в първото издание на фестивала „Kино в длан", можете да видите на: https://www.vbox7.com/playlist:2225853