Камионите изнесли калта от една общинска улица - на друга.
Камионите изнесли калта от една общинска улица - на друга. / dariknews.bg
Кална общинска улица донесе акт на товарен автомобил, заради това, че с калта от нея е замърсил асфалтирана улица. Улицата е "Порек", която е на няколко минути от центъра, но се превръща в кален път при всеки дъжд.

А Свежен Петров строи къща именно на нея. Собственикът излива големи подпорни стени, за да не се компрометира пътя. А по него идват камиони със строителни материали.

Камионите изнесли калта от една общинска улица - на друга.
dariknews.bg


Именно един от тези камиони е спрян от общински инспектори, които написали акт за замърсяване на пътно платно на съседната улица "Владайско въстание".

Той обясни, че опитали да изчистят с лопати калта от шосето, но проверката установила, че има замърсяване.

Това си е калта от ул. "Порек", която е в регулация, и си е общинска собственост и те трябва да си я поддържат, казва Свежен.

Камионите изнесли калта от една общинска улица - на друга.
dariknews.bg


Калта пък затруднявала камионите още от самото начало.

Преди това камионите изобщо не искаха да се качват тука. Аз дадох 650 лева за чакъл, да закърпят положението, за да могат изобщо да се качат, обяснява Свежен. 

Той ходил при кмета Любомир Христов, за да поиска разрешаване на случая и по думите му - кметът обещал наказанието да е минимално. Актът пък подлежи на обжалване.

Камионите изнесли калта от една общинска улица - на друга.
dariknews.bg


Въпреки това - Свежен очаква още камиони ... и актове. Ако вторият акт, примерно, ми е 1000 лева, по-добре да ги хвърля  тези пари за чакъл и да направя пътя, допълва той.

Ръководството на Общината е запознато със състоянието на улица "Порек" и се очаква, когато времето позволи, да бъде чакълиран най-тежкият участък от нея.

В сряда - започна насипване на чакъл и валирането му в долната част на улицата.

Започна чакълиране
dariknews.bgЗа още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.