Иззеха 34 мастербокса незаконни цигари, полицията осуетиха сделка уговорена по време на он-лайн игра
Иззеха 34 мастербокса незаконни цигари, полицията осуетиха сделка уговорена по време на он-лайн игра / netinfo

Общо 37 мастербокса незаконни цигари, около един тон спирт, много оръжие и боеприпаси иззеха шуменски полицаи и служители на Сектор „БОП"-Шумен при две акции. Първоначално са задържани и шестима души, като в момента петима от тях са в ареста.

Част от цигарите са иззети по време на сделка за продажбата им, уговорена в он-лайн игра. Двама криминално проявени русенци, на по 36 и 35 години, трябвало да продадат 3 мастербокса на шуменец, като сделката била уговорена по време на личен контакт в он-лайн стратегическа игра.

 „Един от участниците в играта предложил на друг евтини цигари без акцизен бандерол, уговорили се да осъществят сделка в района на 5-ти километър край Шумен, цената е била 2,70 лв. на кутия", обясни говорителят на ОД на МВР-Шумен Ася Йорданова.

В момента в който продавача отваря багажника на автомобила си „БМВ", с испанска регистрация, за да покаже цигарите се появява полиция и осуетява сделката. Задържани са двамата русенци. При друга акция осъществена снощи, още 34 мастербокса незаконни цигари са иззети. Претърсени са  два адреса в Шумен и съседно село. Установено е, че там се е произвеждал и незаконен алкохол. „Отделно от това е намерен и около тон спирт, едно от помещенията в селото е пригодено, като казан за ракия", обясни Мирослав Минчев - ръководител на Сектор „БОП"-Шумен.

От различни адреси е намерено и иззето много оръжие. „Намерени са една ловна пушка, калибър 12-ти, една въздушна пушка, 6 газови пистолета, от които двата преправени и много боеприпаси различен калибър", поясни диркеторът на шуменската полиция ст. комисар Любомир Христов.

При тази акция са задържани четирима шуменци, някои от които познати на полицията. В ареста за срок от 24 часа са оставени петима, от първоначално задържаните шестима мъже.

Работата по случаите продължава, като в момента се изяснява дали двата случая имат нещо общо помежду си.