Измамници поискаха 9 000 лв. от възрастна жена, синът й сигнализира полицията на време
Измамници поискаха 9 000 лв. от възрастна жена, синът й сигнализира полицията на време / netinfo

87-годишна жена от Велики Преслав е била заблудена от телефонни измамници, но полицията разкри измамата и предотврати плащането на желаната сума. Това съобщиха за Дарик от ОД на МВР-Шумен.

В неделя сутринта в дежурната част на полицията във Велики Преслав е получен сигнал от 61-годишен мъж от Раднево, че 87-годишната му майка е заблудена от неизвестни лица. Мъжът обяснил, че жената е получила телефонно обаждане от неизвестни лица, които й обяснили, че синът й е предизвикал катастрофа, при която е загинало малко дете и той е задържан.

61-годишният мъж казал на полицаите, че жената най-вероятно пътува към Шумен и дал нейно описание. Служителите на реда предприели обход в района на автогарата в Шумен, за да я намерят. Малко след това е получен сигнал от гражданин, работещ в сградата на пощата на пл. „Освобождение", че е забелязал възрастна жена, която е притеснена и разговаря от телефонните кабини, като вероятно е жертва на измама.

Пред пристигналите на мястото полицаи 87-годишната жена обяснила, че за освобождаването на сина й измамниците поискали 9 000 лв. и оставили телефонни номера за обратна връзка със служители работещи по случая. В хода на проверката е установена още една жена, на 79 години от В. Преслав, която също е заблудена по тази схема.

Във връзка със зачестилите случаи на телефонни измами от полицията предупреждават гражданите да бъдат изключително внимателни.