Инж. Светлозар Дамянов: Водата поскъпва наесен, ако вдигнат цената на тока
Инж. Светлозар Дамянов: Водата поскъпва наесен, ако вдигнат цената на тока / netinfo

"От два дни слушам ДКЕВР, че от 1 октомври ще има промяна в цената на електроенергията. При нас 34 % от себестойността е електроенергия. В момента ние изоставаме с цената и ако това стане, ще бъдем принудени да предложим нова цена, която да покрие поне действителните разходи за електроенергия", каза управителят на ВиК-Шумен инж. Светлозар Дамянов пред журналисти днес - точно година след встъпването му в длъжност на 12 август 2013 година.

Той допълни, че няма опасност от ограничаване на водоподаването в града, както алармира на последната сесия на Общинския съвет в Шумен управителят на „Енерго-Про" Стефан Абаджиев във връзка с натрупаните към тях задължения на водоснабдителното дружество. По думите на Дамянов не дължимите от ВиК-Шумен 630 хил. лева, от които само около 300 са в просрочие, са проблемът за „Енерго-Про", чиито обороти достигат до 800 млн. лева.

Инж. Светлозар Дамянов не се съгласи и с твърдението, че водата в Шумен е скъпа. Според изнесените от него данни от сайта на ДКЕВР водата на шуменци е по-евтина от тази в много други български градове. "Ще ви кажа няколко цени на областни градове, в които цената е по-висока. В Шумен тя е 1,77 лева, докато в Търговище тя е 2,16 лева за над 20 кубика, Добрич - 2, 01 лева, Разград - 1, 58 лева, Хасково - 1,96 лева, Силистра - 1,89 лева и Стара Загора - 1, 81 лева", поясни той.