Институциите организираха редица занимания за децата на Шумен през лятото
Институциите организираха редица занимания за децата на Шумен през лятото / netinfo

19 институции от сферата на образованието и културата в Шумен отварят врати за занимания на децата през летните месеци, съобщават от местната администрация.

Развлечения и обучение по математика, моден дизайн, литературни игри, музикални дейности, изобразително и театрално изкуство, история и археология предлага през лятната ваканция Общинският детски комплекс в Шумен. Учебните форми обхващат деца от 6 до 12 години. Часовете ще се провеждат от понеделник до петък от 9 до 13 часа в базата на комплекса по график, публикуван на сайта на община Шумен. Седмичната такса за включване в групите е 15 лева.

В подготвителна група на Обединената школа по изкуствата "Анастас Стоянов" - летни запознанства вече започнаха заниманията за деца от 6 до 10 години. Те се провеждат всеки делничен ден от 8:00 до 17:30 часа, а сумата, която се заплаща на ден, е 8 лева. Часовете по математика за деца от трети клас се провеждат в понеделник и сряда от 10:30 до 12:00 часа, като месечната такса, която се заплаща, е 25 лева.

Програма за развлечения и лятно училище с творческа занималня предлага и Общинският младежки дом. Сумата, която се заплаща, е 7 лева дневно. Ателиета, образователни игри, информационни технологии, спортни занимания по плуване, футбол, волейбол, баскетбол, обучение по чужди езици, уроци по танцово, театрално и изобразително изкуство децата и учениците могат да посещават в НЧ "Стилиян Чилингиров", НЧ "Напредък", НЧ "Д. Войников", НЧ "Просвета 1908" в с. Мадара, Трето ОУ "Д. Благоев", СОУ "В. Левски", СОУ "П. Волов", УСШ "Хан Крум" ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с. Царев брод, ОУ "П. Волов" с. Мадара, ОУ "Н.Й. Вапцаров" с. Дибич.

Подробна информация желаещите могат да отрият на сайта на община Шумен в рубриката „За общината" - раздел образование.