/ СИДП
1 143 животни от вида благороден елен има на територията на ДЛС-Паламара, сочат данните от годишната таксация.

 През ноември в стопанството ще бъдат уловени 50 животни, които ще бъдат транспортирани до други териториални поделения в страната. 20 кошути и 30 броя приплоди ще бъдат хванати в специални капани разположени в държавните ловно-стопански райони Паламара и Никола Козлево. След карантинен период животните ще бъдат разселени в ДЛС-Студен кладенец, ДГС-Върбица и ДЛС-Тервел.

СИДП
СИДП


Готови сме да предоставим още жив дивеч на всички стопанства, които пожелаят. Колегите от страната, а и всички ловци знаят, че Паламара разполага с много елитни животни. Наши трофеи са печелили редица международни и национални награди и нека не забравяме, че стопанството е създадено точно като развъдник за животни от вида благороден елен, припомня директорът на ДЛС-Паламара инж. Севен Башлъ.

Най-големият добит трофей в стопанството е 13,460 килограма, с над 250 точки. Отстрелян е през 2011 година. В момента в Паламара има няколко екземпляра, които са с показатели като на този трофей, смятат ловните специалисти на териториалното поделение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари