Установени нарушения на водачите в Шумен
Установени нарушения на водачите в Шумен / netinfo

73 неправоспособни водачи са установени на територията на ОД на МВР-Шумен през месец ноември. С нередовни пътни документи са били 323.

15 са водачите седнали зад волана на автомобил с алкохол до 1, 2 промила, а тези , които са шофирали с алкохол над 1,2 промила и са засечени от пътните полицаи са 11.
 

Установени нарушения на водачите в Шумен
netinfo


1155 са установените нарушения на водачите за скорост. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 54 водачи, други 14 не са спазили предимство на червен сигнал на светофар.

По време на проверките в Шуменско са засечени 165 водачи, които не са използвали обезопасителен колан или каска, 18 са говорили по мобилен телефон без да ползват устройство „свободни ръце“. 65 са съставените актове на водачи, които не са имали сключена за мпс застраховка „Гражданска отговорност“.  

Следят за пешеходци, нарушаващи правилата за движение

166 били зад волана на технически неизправен автомобил. За неправилно спиране и паркиране са наложени глоби на 547 водачи. През месеца за  пресичане на червен сигнал на светофар или на необозначено място са санкционирани 36 пешеходци.

Установени нарушения на водачите в Шумен
netinfo


Проверките в региона продължават. В момента тече специализирана полицейска операция за недопускане на инциденти и нарушаване на обществения ред по време на студентския празник.  

Хванаха над 8000 "телефонисти" зад волана

На територията на РУ-Каолиново полицейски служители продължават превантивната кампания на ОД на МВР-Шумен.

По време на проверките водачите получават листовка със съвети за безопасно шофиране и  апел да не говорят по мобилните си телефони  без  хендсфри по време на път, за да не се създават допълнителни предпоставки за произшествия на пътя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.