Остава хладно и облачно
Остава хладно и облачно / Dariknews.bg

Днес ще духа умерен, в Дунавската равнина силен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива, над много райони по-често значителна облачност и на отделни места, главно в Южна България ще превали дъжд. Ще бъде хладно, с максимални температури в повечето места между 19° и 24°, в Шумен около 22°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, през деня ще се задържи почти без промяна. Вечерта ще започне повишение.

В планините ще духа предимно умерен северозападен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър, който към края на деня също ще започне да се ориентира от северозапад. Ще има променлива облачност и на много места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има преди обяд. На отделни места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg