Горя училище в Нови пазар, пожарът вероятно е умишлен
Горя училище в Нови пазар, пожарът вероятно е умишлен / Dariknews.bg

Пожар горя в сградата на СОУ "Васил Левски" в град Нови пазар. Пламъците лумнали вчера сутринта, съобщават от полицията.  Изгорели са около 2 квадратни метра подова настилка с паркет, опушена е мазилката в класна стая и са повредени 3 броя прозорци. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани 1 000 литра вода. Извършен е оглед от дежурна оперативна група и служители на Районно управление „Пожарна безопасност и спасение"- Нови пазар. Причините за възникване на пожара се изясняват като най-вероятната от тях е, че той е причинен умишлено. Образувано е досъдебно производство.

През денонощието огнеборците са гасили и друг пожар. При ремонт на ул. „Владайско въстание" се е запалил лек автомобил "Фолксваген Венто". Унищожена е преданата част на автомобила. Пристигналите на място пожарникари загасили огъня, използвани са 500 литра вода и 5 литра пяна. Най-вероятната причина за пламъците е техническа неизправност на бензинопровода.

Във фирмено помещение , намиращо се на ул."Цветан Зангов" в Шумен пък се запалили и изгорели 700 кг. липов цвят. Най-вероятната причина за пламъците е неправилно използване на електрическа сушилня. Огънят е бил загасен от пожарникарите, използвани са 1000 литра вода.