Голямото пролетно почистване на Шумен ще е на 16 април
Голямото пролетно почистване на Шумен ще е на 16 април / снимки: Дарик-Шумен

Общоградското почистване на Шумен ще бъде на 16 април. Реално пролетното почистване на града започна още през миналата седмица, като основно ангажирани са общинските предприятия, поясни зам. кметът по строителство и екология инж. Боян Тодоров. По думите му, частни фирми също са изявили желание да се включат в кампанията, като те основно почистват терените около базите си.

„Получили сме доста заявки от жилищни кооперации и блокове, които желаят да се включат в почистването в събота, раздадени са им чували и ръкавици", подчерта инж. Тодоров. Той допълни, че са организирани пунктове за раздаване на още чували и ръкавици - на 16 април такива ще има пред сградата на общината, на обръщача в кв. „Боян Българанов" и на паркинга пред хипермаркета в кв. „Тракия".

Голямото пролетно почистване на Шумен ще е на 16 април
netinfo

В деня на голямото чистене ще има и мобилен екип, който ще раздава материали при необходимост.

В съботния ден в двора на бившето Пето основно училище ще бъде поставен контейнер, в който ще се събират стари електрически уреди.
Гражданите могат да се обаждат, за да заявят нужда от транспорт за извозване на събраните от тях отпадъци на тел. 054/ 857 746.

„На 16 април в почистването ще се включат е служителите в общинска администрация", каза още зам. кметът. Той каза още, че почистване ще има и в селата от общината. „Стремим са акцията да бъде мащабна", каза още инж. Тодоров.