/ МВР
Въведен е обходен маршрут
Катастрофа между четири тежкотоварни автомобила затрудни движението през Ришки проход днес. Инцидентът възникна близо до Смядово.

Причините за катастрофата все още се изяснявят, но по първоначални данни пловдивски камион, движещ се в южна посока, изведнъж навлиза в насрещната лента и се удря в движещия се срещу него шуменски камион. В следствие на това, други два камиона, движещи се зад шуменския също се сблъскват.

Водачът на пловдивския автомобил е откаран за преглед в болница. Пострадали при инцидента няма. Докато мястото на катастрофата се обработва е организиран обходен маршрут: път II-73 Смядово - III-7302 Смядово-Преслав - II-74 Търговище - път I-4 Търговище-Омуртаг - път II-48 Омуртаг-Котел. 

Двама души пострадаха при катастрофа край Разград

Днес се очаква заслено полицейско присъствие по основните пътни артерии в страната заради предстоящите почивни дни. Почивни са последните два дни от април и първите два от май. Шести май също е официален почивен ден, който се пада петък.  

От МВР очакват интензивен трафик тази вечер и утре сутринта. 

Пътните полицаи ще следят за спазването на скоростните режими, шофирането след употреба на алкохол, наркотици и от шофьори без книжки
 
Полицаите апелират водачите да шофират с повишено внимание и при стриктно спазване на въведените ограничения и указанията на униформените.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700/ 130-20.
БГНЕС, АПИ, МВР