Глоби за около 6 000 лв. издадоха данъчни инспектори
Глоби за около 6 000 лв. издадоха данъчни инспектори / netinfo
25 са търговските обекти, при които данъчни служители от Шумен са разпоредили запечатване през месец юни, като наложените глоби са за близо 6 000 лева. В 23 от случаите не се е стигнало до ефективно затваряне на обектите, защото собствениците са заплатили наложените санкции. До принудително запечатване се прибягва при нарушения по Наредба H-18 /за неиздаване на касови бележки/.

171 проверки са извършили през месеца инспекторите от сектор “Проверки и ревизии” на Териториалната дирекция на НАП-Шумeн. През изминалия период са съставени 53 акта за различни нарушения, от които 1 за недекларирана патентна дейност, 28 за неиздаване на касови бележки и др. Продължават и съвместните проверки с Държавно лесничейство - Велики Преслав.

През юни са издадени 47 наказателни постановления за над 8 500 лева. Над 10 000 лева са били заплатени през месеца по влезли в сила наказателни постановления.

От началото на тази седмица в шуменската дирекция започнаха летния си стаж първите студенти от Шуменския университет и Икономическия университет във Варна. Студентите ще работят с инспекторите от сектор “Проверки и ревизии”. Ръководителят на сектора Росица Митева вече е сформирала новите екипи, които започват проверки от днес.