Фотоконкурс “На всеки километър днес” обявиха в Търговище
Фотоконкурс “На всеки километър днес” обявиха в Търговище / Диляна Стойчева

От днес Община Търговище и в. „Стандарт” обявяват фотоконкурс, на тема:”На всеки километър днес”. Темата предполага участие с художествена фотография на автори, които са професионални фотографи или любители. Снимките трябва да са свързани с българската действителност, народностната ни психология, мислене и виждания. Могат да са ретроспекция на миналото ни с днешен привкус. Асоциацията с известния български филм и актьорите, участвали в него, също е неминуема. Темата предполага широка интерпретация. 

 Нека се постараем да открием красивата страна на нашата действителност, приканват организаторите.

Продължителността на конкурса е от 17 април 2008 – 5 май 2008 г. Журито ще бъде съставено от представители на Община Търговище и в. „Стандарт”. Допуска се участие с до 5 творби. Те трябва да бъдат хартиени копия, готови за експониране, с размер на снимката - 20х30см. Най-добрите фотоси ще бъдат изложени в Търговище, по време на 231 традиционен пролетен панаир, в рамките на „Деня на Стандарт”. Експозицията ще бъде открита 14 май 2008 г. от 16 часа във фоайето на Регионална библиотека „Петър Стъпов”. Наградите осигурява в. „Стандарт”.

Снимките се приемат на адрес – гр. Търговище, Община Търговище, пл. „Свобода”, за фотоконкурса „На всеки километър днес”, „Изложение- Търговище 2008” .