Фенове на ЦСКА се срещнаха с областния управител, поискаха честен процес срещу Калин Николов
Фенове на ЦСКА се срещнаха с областния управител, поискаха честен процес срещу Калин Николов / Дарик-Шумен

Представители на шуменския клуб на привържениците на ЦСКА изразиха подкрепата си към 30-годишният Калин Николов, който нападна фелдшер от Спешния център към многопрофилната болница. „Червените" фенове проведоха среща с областният управител на Шумен Венцислав Венков и екипа му, по време на която изказаха апел за справедливо дело и присъда към Калин, който също е член на шуменския фенклуб. „Никой от нас не оправдава постъпката на Калин, тя е недостойна и неоправдана, но вина има и в двете страни, не може така да се подходи към човешкия живот, апелирам към разбиране", заяви Георги Кьосев. По думите му, Калин е обикновено момче, без финансови възможности, което никога не е проявявало агресия.

„Не казвам да се влияе на съдебната система, но апелираме присъдата да бъде справедлива и строга, но да му даде шанс, не да хвърля петно върху живота му", допълни Кьосев изказвайки искане за условно наказание за Калин Николов.

Фенове на ЦСКА се срещнаха с областния управител, поискаха честен процес срещу Калин Николов
netinfo

Феновете се обединиха около искането присъдата срещу Калин да е услвона, а не ефективна.

От своя страна областният управител Венцислав Венков прояви разбиране към позицията на червените привърженици и също се присъедини към искането им за справедлив процес. „Хубаво е, че оценявате това, което се е случило и че правите това, за да се чуе и другата позиция, присъединявам се към искането за честен и справедлив процес. Да се надяваме, че съдът няма да се влияе от обществения натиск", допълни губернатора.

В края на срещата феновете подариха шал на любимия си отбор на Венков с пожелания за късмет и успехи.