Eм. Станчева: Няма неетичност при реформата на Дом Детелина
Eм. Станчева: Няма неетичност при реформата на Дом Детелина / netinfo
"Нямаше нищо неетично спрямо колектива на дома за деца, лишени от родителски грижи „Детелина” по отношение на реформата, извършена в социалната инститиуция" - заяви в интервю за Дарик бившият заместник- кмет по здравеопазване и социални дейности д-р Емилия Станчева. "Още на 16 юли миналата година проведох среща с работещите в дома, след като вече бе постъпила конкурсната документация" - каза още тя. Конкурсът за предостяване на социални услуги в дома бе спечелен от Института за социлани дейсности и практики на 1 август 2007 г., припомни д-р Станчеа.

На въпрос дали бюджетът на дома се утежнява, заради допълнителни назначения, тя заяви, че през миналата година по проект, спечелен от общинска администрация, са били назначени само психолози.

Д-р Станчева каза още, че в края на 2006 г. е бил проведен разговор с директора на дома Любомир Пашов, който е бил уведомен за предстоящите промени в социалната институцията. Според него обаче, колективът на дома е изпаднал в стрес, тъй като не е бил запознат с предстоящите промени.

На въпрос, свързан със статута на социалното заведение, Емилия Станчева каза, че решението за предоставяне на управленски правомощия на ИСДП се взема от кмета и не е нужно решение на Общинския съвет.