Двама силистренци отглеждали канабис в къща под наем в Шумен
Двама силистренци отглеждали канабис в къща под наем в Шумен / снимки: ОД на МВР-Шумен

Двама мъже от Силистра отглеждали канабис в къща в Шумен, информират от ОД на МВР. По време на полицейското разследване е изяснено, че двамата наели къща на ул. „Васил Левски" в Шумен. На 15 януари, около 16:30 ч.

Служители на реда забелязали мъж, който излиза от къщата. Той отказал да изпълни полицейско разпореждане да спре за проверка и побягнал в посока към пл. „Освобождение". След кратко преследване бил догонен и задържан. Установена е самоличността му - 27-годишен от Силистра, познат на полицията. При извършената проверка в жилищната сграда е установен и друг негов съгражданин - на 29 години, криминално проявен.

Двама силистренци отглеждали канабис в къща под наем в Шумен
netinfo

Изяснено е, че двамата са се придвижвали до Шумен с лек автомобил „Рено", със силистренска регистрация, който паркирали на съседна улица. При извършеното претърсване в дома е установено помещение, което е оборудвано с техника за осветление, отопление, вентилация и устройство за овлажняване на въздуха, където е отглеждан канабис. Намерени и иззети са 61 броя саксии с насаждения и около 10 грама суха тревна маса. При извършения личен обиск в 29-годишния мъж са открити около 2 грама суха тревна маса. При последващо претърсване в дома му в Силистра е намерена и иззета около 80 грама суха тревна маса, която при полеви наркотест реагира като канабис.

Двама силистренци отглеждали канабис в къща под наем в Шумен
netinfo

Двамата са задържани за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Привлечени са като обвиняеми за придобиване на наркотични вещества с цел разпространение, като деянието е извършено в съучастие. Взети са им мерки за неотклонение „подписка". Работата по случая продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура Шумен.