Духове идват в Шумен на Хелоуин
Духове идват в Шумен на Хелоуин / netinfo
Призраци, вещици, пирати и други страховити герои ще бъдат забелязани на 31 октомври вечерта около пл. Оборище. Деца от езиковата школа на Агробизнисцентър/Бизнесинкубатор – Шумен, ще се включат в инициирания от Европейския информационен център „ЕUROPE DIRECT” Месец на толерантността.

Малчуганите ще научат още нещо за културата на други народи чрез претворяване на празника Хелоуин. Малките духчета, призраци, вещици и пирати ще „нападнат” и „заплашат” с пакости служители и клиенти в магазини и кафенета. Само от собствениците и от служителите на търговските обекти зависи да не им се случи нищо лошо.Неприятностите могат да им се разминат, ако осигурят лакомства и сладкиши, уточняват от „ЕUROPE DIRECT”.

Под вещото ръководство на преподавателя Яна Стоянова в Бизнесцентъра кипи трескава подготовка по изработване на костюми, фенери от тикви, съчиняване на заплахи и др.

Очакват се и други деца, желаещи да се включат в инициативата. Условията са: облекло – топло, и страшно; настроение – подходящо за номера и закачки; и апетит за лакомства.